Our all time best seller, Tosenka (ๆกƒๆณ‰ๆžœ) has restocked today ๐Ÿ™Œ Indulge in peach jelly with whole peach fruit inside, made with love from our peach orchard ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ˜ . . Shop online at https://www.minamoto.my or #linkinbio . . Tag us your purchase ๐Ÿ˜‰ . . ๐ŸŒธ Our products are fully imported from Japan. ๅ…จๅ•†ๅ“ใฏๆ—ฅๆœฌใ‹ใ‚‰็›ด่ผธๅ…ฅๅ“ใจใชใ‚Šใพใ™ใ€‚ . . Minamoto Kitchoan Malaysiaใ€€ ๆบๅ‰ๅ…†ๅบตใƒžใƒฌใƒผใ‚ทใ‚ขๅบ— ๐Ÿ“ L2, Pavilion KL ๐Ÿ“ž +603-2110-1312 โœ‰๏ธ info@minamoto.my (ๆ—ฅๆœฌ่ชžๅฏพๅฟœ๏ผ‰ . . . . . #minamoto #minamotokitchoan #minamotomy #ๆบๅ‰ๅ…†ๅบต #japan #malaysia #instagood #ใ‚คใƒณใ‚นใ‚ฟๆ˜ ใˆ #dessert #food #foodporn #wagashi #ๅ’Œ่“ๅญ #foodphotography #๐Ÿ‡ฏ๐Ÿ‡ต #๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ #foodie #malaysianfoodie #followus #pavilionkl #patisserie #bakery #tosenka #christmas
8 0
Beri laluan untuk di isi ke perut askar askar ku.. . . Mem nak share lauk tengah hari kami tadi, mana lah tahu kot kot tgk posting ni dapat ilham untuk masak dinner karang kan.. alhamdulilah makan anak beranak.. layan juga lauk cam gini.. Krup krap krup krap..ranggup tau sambal ikan bilis tu! Mem match pula dengan sup tulang dn telur dadar.. . . . . ##sambalikanbilisranggup #suptulangdaging #mal#malaysialecooking #malaysianfood #malaysia #malaysianfoodie #homecook #foodphotography #foodporn #foodie #foodgasm #foodstagram #foodies #foodpornmalaysia #foodpassion #mas#masakmpung #masakanhariini #masakanrumahan #masak # #justsharing #notteaching #notachef #aiz#aizarkitchen #aizarkitchen
11 0
PISANG GORENG DUA RINGGIT BERSAMAAN 1000 KALORI . Purata mkanan bergoreng spt kropok, pisang goreng, cokodok, sosej dan sbagainye bernilai 130-180k sekeping..soalannye brapa kpg yg korang mkn..kalau mkn sbiji mustahil la kan hehe plg2 kurang dua ringgit.. . No wonder la kan masalah obesiti masih belum boleh atasi smp sekarang..makin hari makin ramai yg gemuk.. . Bdan kite memerlukan antara 1400 kalori je shari utk mantainkan berat bdn dan tenga..tapi rakyat malaysia mkn 3000 kalori sehari..luar biasa kan.. . Follow ig @_coach_ned atau klik link dlm bio utk info program diet sesi Januari . Coach ned +601129996256 . #turunlemak #senaman #nakkurus #nakkuruscepat #tipskurus #tipsdiet #caradiet #tipsdietsihat #jk1m #produkkurus #coachdiet #turun5kgsebulan #kurusdarirumah #sayanakkurus #bajubesarmalaysia #eatcleanmalaysia #jommakan #malaysianfoodie #klfood #klfoodie #eatdrinkkl #cafehopkl #shawlmurah #shawlchiffon #tudungviral #bawalcantik #bawalcotton #bawalmurah #melayuwedding #pakejkahwin
2 0
do you have the heart to eat this puppy? @masquestleonards // ๐Ÿ“ธ@pinchofflavourr
59 3
Beri laluan untuk di isi ke perut askar askarku.. . . Semalam punya cerita, buat baking class untuk anak anak.. Class penuh! Class di tutup, sebab student 5 org ni pun dh tak muat dapur..hahaha! . . Semalam kami buat Dark moist choco mix cake โœŒ๏ธโœŒ๏ธ. Nama boleh tahan,resepi biasa biasa je .. hahaha!. . . #moistchococake #chocolatecake #mal#malaysialecooking #malaysianfood #malaysia #malaysianfoodie #homecook #foodphotography #foodporn #foodie #foodgasm #foodstagram #foodies #foodpornmalaysia #foodpassion #mas#masakanhariini #masakanrumahan #masak #cake #kek #kekcoklat #justsharing #notteaching #notachef #aiz#aizarkitchen #aizarkitchen
15 1
KEK RED VELVET BAHAN2 *2 cawan tepung kek/superfine *2 sudu besar serbuk koko *1 sudu kecil baking powder *1 sudu kecil soda bicarbonat *1 sudu kecil garam 1 cawan buttermilk - resepi di bawah 1 cawan gula halus 1 sudu besar pewarna merah - guna bright red 1 cawan minyak masak 1/2 cawan air panas - hana tambah 2 sudu besar lagi 2 biji telur esen vanila TOPPING 250 gm Cream Cheese 100 ml atau 1/2 cawan Whipping Cream 100 gm atau 1/2 cawan Gula Kastor (kalau suka kurang manis boleh kurangkan sukatan gula) ๐Ÿ‘‰ Pukul semua dgn mixer. Kalau nk krim kental utk sapu atas kek, pukul kejap je.. CARA2 ๐Ÿ‘‰ Sediakan buttermilk - Campurkan 1 cawan susu segar/susu cair dengan 1 sudu besar cuka putih. Biarkan sebentar lebih kurang 10minit. ๐Ÿ‘‰ Satukan dan ayak bahan yang bertanda * ke dalam mangkuk. Ketepikan. ๐Ÿ‘‰ Mangkuk lain, satukan gula, minyak dan juga telur. Pukul hingga kembang. Masukkan buttermilk, pewarna merah dan esen vanila. Pukul lagi. ๐Ÿ‘‰ Masukkan bahan yang telah diayak tadi sedikit demi sedikit sambil putar perlahan hingga semua sebati. ๐Ÿ‘‰ Akhir sekali masukkan air panas dan gaul sebati. ๐Ÿ‘‰ Lengserkan loyang dengan butter dan lapik kertas minyak. Suhu 170 bakar selama 45 minit, api atas bawah. ๐Ÿ‘‰ Sejukkan kek dan boleh hiaskan dgn topping cream cheese. Sejukkan sebelum makan. . Kredit: โ€ŽAtier Syahโ€Ž . #mal#malaysiadie #resepimudah #malaysia #foodpanda #mas#masaka> #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0175403454
90 4
Daging Black Pepper Berapi ๐ŸŒถ๐ŸŒถ๐ŸŒถ . Bahan-bahan: 1/2 kg daging dipotong nipis 3 sudu besar sos black pepper 2 sudu besar bawang besar+putih blend 2 sudu kecik serbuk black paper Garam secukup rasa 1 sudu kecil gula 1 sudu kecil serbuk kunyit Cara-cara: kacau bahan semua sehingga sebati. Gaul semua bahan. Tambahkan dengan air..Tutup kuali dgn penutup dan biarkan daging tu empuk. Bila daging dah kering macam tu, masukkan bawang besar dan halia yg di mayang, cili padi, terpulang sama ada korang nak potong atau letak sebiji2 mcm tu cili padi. Siap! . #mal#malaysiadie #resepimudah #malaysia #foodpanda #mas#masaka> #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0175403454
71 5