Menu Penambat rasa , kami sajikan kepada anda, MEE KUAH TULANG DONIAA. . Rasa yang pasti membuka selera.. #bihun #bihunsup #bihunsupdoniaa #doniaapunyasedap #supcampur #supperut #supayam #supdaging #suptulang #supurat #supparu #supekor #meekuahtulang
28 1
Asyik kuar makan je kan...so hr ni masakkan utk mak angkat sup ekor...nampak selera gak dia makan..makna sedap le tu..hehehe #homecooked #supekor #masaksendiri #maincampak2 #sedappulak #teameesm
34 11
Salam jumaat Jemput lunch semua #supekor #saladbowl #rollegg #kiwi #grape #sambalkicap
47 3
Pernahkah anda merasai sup kambing/daging/ekor/ayam yang menjadi idaman warga-warga kotaraya Kuala Lumpur? Lokasi terletak di Jalan Doraisamy yang dulunya dikenali sebagai tempat parti popular Kuala Lumpur. Ayuh tunggu ape lagi, serbu laa Jalan Doraisamy untuk merasai kesedapan sup macam-macam yang pasti membuat anda jatuh cinta #akurekomen #bajettapisedap #jatuhcinta #makananenak #sedap #cinta #supkambing #supayam #supekor #foodie #foodblogger #vlog #goasean #gotravel #cuticutimalaysia #malaysia #kualalumpur #malaysianfood #streetfood #foodlover #blondie #rtm #astro #foodisfuel #nasilemak #unik #citarasa #rasamalaysia #asianfood #asean
78 3
Nasi+sup ekor+telur dadar menu fav kaum lelaki. Jangan lewat sangat dtg time2 cuti ni nanti stok habiss xtau. Stok musim raye cine ni laku kerass. ————————————————————————⏰ Waktu operasi kami daripada pukul 5ptg sehingga 2pg. ———————————————————————— 🌍 Lokasi bersebelahan Petronas Rawang Industrial Park 1. Boleh waze ————————————————————————☎️ Untuk tempahan 60 11-1422 3115 anda boleh call kami ye. Strictly call only. ———————————————————————— #primastomyamputih #primastyp #kedaimakansebelahpetronas #rawang #supekor
5 0
Rezeki! Sup ekor maveles 😍. Nak tag kak Siti tapi takde ig. Kite tag anak dye lah 😅. @fazie_abd_rahman jangan jealous babe, ibu ko masak utk aku 🙈😋. .. .. .. ..#food #foodstagram #foodporn #foodblogger #foodphotography #soup #beefstew #beefsoup #supekor #asian #asiancuisine #malaysianfood
39 4
Jom makan.....korang lunch ape hari ni... gambar sup ekor tak nampak dalam ni...😂 . #lunch #paprikudang #sayurkobisgorengtelur #sambalbelacanalathai #supekor #telurdadar #mylove #mypassion #cookedwithlove
27 0
Kami ni ialah team pakar pembuat custommade tshirt & sweartshirt ... . Jom order.. ada mcm2 design n color yg uols boleh pilih ye.. . To order Ws 0127210917 . ##dro#dropshipetikneeded #dropship #agen #stulanglaut #upsi #spm2018 #supekor #nasigoreng #asampedas #uitmperlis #uitmlendu #uni#unikla> #unikl #uniten #unitar #
30 0
jom makan lapar la hujan hujan ni.. macam mana nak diet yer hmmm.. #supekor #telurdadar #akulapar
12 0
Ujung2 nya kesini tetep mkn ceker juga 😁😁😁 #dinner #ceker #chickenfeet #soup #supekor #supekorlembu #supbuntut
25 4
Sup Ekor menambah Tenaga!!!! Jumput mam... more menu : www.facebook.com/restoranbarra #sup #suppanas #supekor #ekor #sed#sedap #lap#lapar #tenaga #cicahroti #panasthai #lapar #diet #mamak #bangi #shahalam #sedap #restoranbarra #jemputmakan
10 1
Owh....makan malam done....ni menu makan malam org bekerja....bila nak kurus klau cam nie...huhuhu #supekor #udanggoreng #kerabuperia...
32 9
Kemahiran Hidup: Cara untuk membuang lemak dalam sup.. utk kesihatan keluarga.. #suptulang #supekor #supcampur #lemak #buanglemak
5 0
*Sup Ekor/Tulang/Rusuk* Bahan2 -1 Kg Ekor/Tulang/Rusuk -2biji Bawang Besaq -5 ulas Bawang Kecil -1labu bawang putih -1 Btang kulit Kayu Manis (Saiz Sederhana Besar) -1 ulas halia -1Paket Sup Bunjut Adabi -2 Ketul Kiub Knorr Ayam -1 Sudu Kecil Rempah Kurma(Terpulang nak letak atau xletak pun xpa) -1 Sudu kecil Gula(Terpulang nak letak atau xletak pun xpa) -Minyak masak -Daun Sup -Ubi Kentang/Carot(Terpulang nak letak atau xletak pun xpa) -Garam secukup Rasa -Serbuk Lada putih(Sapa yang nk pedas bleh letak banyak, xsuka pedas xpayah letak) Cara2 1. Blend bawang besar, bawang kecil,bawang putih,halia. Blend jgn tlalu lumat 2. Siap Blend, pnskan minyak, minyak jgn letak bnyk sgt sb daging dh ada minyak dah.. Minyak dah panas masukan brg2 yang blend tadi kulit kayu manis n Ekor/Tulang/Rusuk skali n tumis sehingga bau wangi aroma dia tu n nmpk kekuningan tu... 3. Masukkan air kosong.. terpulang pd uoals nak masak bnyk mana.. tapi jgn bnyk sgt stg ceroii... hihi 4.Masukan kiub Knor ayam n kacau.. lps tu masukan Sup bunjut, Garam n gula secukup rasa, serbuk lada putih sikit n Rempah Kurma sikit.. klu xmau letak rempah pon xpa... 5. Kacau bg sebati n tutup periuk sehingga daging empuk n masak... Last skali taburkan Daun sup.. *Klu nk rebus dulu ekor tulang rusuk tu pun bleh utk lembutkan lg ekor tulang rusuk tu... air rebusan dia jgn buang gantikan air kosong dgn air rebusannya.. lgg meletops rasanya... #peberethubby #supekor #soup #cook #resepi
12 0
@Regranned from @jem@jemput_makan - SUP EKOR #jem#jemputmakanpi . Kali ini kita buat sup ekor simple. Ada rahsia dari peniaga kedai makan yang nak dikongsi. . 1 kg ekor lembu 2 kayu manis 2 bunga lawang 4 pelaga 1 rempah sup bunjut tulang 2 ulas bawang besar dihiris 4 ulas bawang putih dihiris 2 inci halia dihiris Cara. Rebus ekor sehingga empuk. Di kuali lain, tumis semua bahan di atas (rempah ratus, bawang dan halia). Bila daging dah empuk, masukkan bahan tumisan tadi ke dalam periuk rebusan. Masukkan sup bunjut. . Ok, part ni nak kongsi.👇👇 Bila semua bahan dah masak sebati, bau wangi, daging pun dah masak elok sekata, tutup api. . Masukkan garam secukup rasa. . Perahkan setengah biji lemon + 2 sudu sos tiram, kacaukan dalam mangkuk supaya sekata. Curahkan ke dalam sup tadi. Kacaukan. . Ini untuk naikkan rasa masam dengan gunakan perahan lemon. Kakak ni asal dari Thai, dia yang kongsi cara nak bagi sup rasa sedap. Boleh guna untuk sup ayam dan sup tulang juga. . Selamat mencuba! . ▶Follow @jemput_makan untuk lebih banyak resepi dan review tempat makan sedap . #jemputmakan #makansesaje #makansampaikenyang #makannaksedap #resepi #resepisedap #resepimudah #reviewmakan #mak#makansedap #tempatmakansedap #homemade #foodlover #makansedap #makansedapperak #valetmakan #foodstagram #supekor #suptulang #supayam #supsedap #supsiam - #regrann
29 0
SUP EKOR #jem#jemputmakanpi . Kali ini kita buat sup ekor simple. Ada rahsia dari peniaga kedai makan yang nak dikongsi. . 1 kg ekor lembu 2 kayu manis 2 bunga lawang 4 pelaga 1 rempah sup bunjut tulang 2 ulas bawang besar dihiris 4 ulas bawang putih dihiris 2 inci halia dihiris Cara. Rebus ekor sehingga empuk. Di kuali lain, tumis semua bahan di atas (rempah ratus, bawang dan halia). Bila daging dah empuk, masukkan bahan tumisan tadi ke dalam periuk rebusan. Masukkan sup bunjut. . Ok, part ni nak kongsi.👇👇 Bila semua bahan dah masak sebati, bau wangi, daging pun dah masak elok sekata, tutup api. . Masukkan garam secukup rasa. . Perahkan setengah biji lemon + 2 sudu sos tiram, kacaukan dalam mangkuk supaya sekata. Curahkan ke dalam sup tadi. Kacaukan. . Ini untuk naikkan rasa masam dengan gunakan perahan lemon. Kakak ni asal dari Thai, dia yang kongsi cara nak bagi sup rasa sedap. Boleh guna untuk sup ayam dan sup tulang juga. . Selamat mencuba! . ▶Follow @jemput_makan untuk lebih banyak resepi dan review tempat makan sedap . #jemputmakan #makansesaje #makansampaikenyang #makannaksedap #resepi #resepisedap #resepimudah #reviewmakan #mak#makansedap #tempatmakansedap #homemade #foodlover #makansedap #makansedapperak #valetmakan #foodstagram #supekor #suptulang #supayam #supsedap #supsiam
42 3
#supekor Jom mkn nasik
12 0
#sup#sup#supekoret Available for Preorder. White base tshirt For more info please DM or Whatsapp 0189666724 Or Email janggutbear@gmail.com #supekorbogo #klk#klkix #supekor #bogo #supremebogo #bongo#hypebae #hypebeast #highsnobiety #janggutbear #klkix #massesmy #nike #sneaker#supreme #supekor #snobshot #bogosupekor #yellowpeople #supremeny #supremeparis #supremelala
249 10
Nasi Daging Gulai Kacang Parpu Sup Ekoq Ayaq Asam Kopi #orangutara #restoranmewahjah #masakankampung #nasidagingutara #airasam #dalca #supekor #hom#homecooking #homecook
34 12
27 4
#sup#sup#supekoret Available for Preorder. White base tshirt For more info please DM or Whatsapp 0189666724 Or Email janggutbear@gmail.com #supekorbogo #klk#klkix #supekor #bogo #supremebogo #bongo#hypebae #hypebeast #highsnobiety #janggutbear #klkix #massesmy #nike #sneaker#supreme #supekor #snobshot #bogosupekor #yellowpeople #supremeny #supremeparis #supremela
215 5
Ayam pecel, mie aceh & sup bontot 😜 authentic Indonesian delights, yum yum ❤️ worth the trip heading downtown for this! #asianfood #cravings #indonesianfood #ayampenyet #supekor #migorengdaging #pedas #yummy #food #sambal #indonesiancuisine #mamayu
33 5
peveret cik abg.. sup ekor..... bertambah² hero berdua tue mkn... Alhamdulillah... #supekor #taugehbuncistumis #ayamgrgkari
12 0
Mee kuah singkir darat! Mai sini pekena sup ekoq,sup gearbox,sup tulang Wow,mercik hawauu. Sapa2 mai jalan kot yan ni..boleh pekena dulu mee kuah kt sini.mmg paduu baq hampa.. Lokasi:singkir darat 28januari 2018 #jomnow #jommakan #jalanjalancarimakan #makanansedapyan #tempatmenarikyan #yankedah #meekuah #gearbox#suptulang#supekor #tanjungdawai #pantaimerdeka #makanmakan
19 0